C# Object Kullanımı - Genel Bakış



Bütün sınıfların yapı taşı aldığı .Kemiksiz çatısının en tepesinde bulunan dershaneıdır. Bu teşhismdan yola çıkarsak belkide Object derslikının esasta herşey olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

object o1 = "ali"; object o2 = 12.5f; object o3 = 'c'; object o4 = true; Fevkda object tipiyle oluşturulan bileğmaslahatkenler bulunmaktadır.

Bir sınıf yalnızca hiçbir bir sınıftan lafıtım alabilir.Aynı anda birden lüks sınıftan lafıtım alamaz.Lakin gitgide göreceğimiz interface bünyeları kullanılarak bu tıkızntı aşılacaktır.

Lafıtım: Object dershaneı, C# dilindeki bütün öteki sınıfların atasıdır. Nedeniyle, bir derslik oluştururken özel bir taban klas belirtmezseniz, varsayılan olarak Object dershaneından türetilir.

Private erişim belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dışında gayrı bir class ta kullanılamazlar.

Object klası, rastgele bir nesnenin asıl özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak yürekin kullanılır. Bu sayede, rastgele bir sınıf oluşturulduğunda, Object sınıfının kucakindeki baz özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak erişim sağlamlanır.

C# dilinde Object klası, farklı muta dokumalarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList gibi devim bilimi paradigma gestaltlarında Object dershaneı sıklıkla kullanılır.

WinTr’ye yeni eklenen ve tüm tag değerlerini okuyup yazmamızı sağlayıcı RWTagValue fonksiyonu C# kullanımı ise tam bir çile haline geldi. Bence C# kullanıcıları bu fonksiyon yerine Tag’lara doğruca erişim yapsalar henüz güzel evet.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine geldiğinde bekleme iconunu kazanmasını sağlar.

klası, GiftCardAccount kamer sonu nöbetlevselliğini uygulamak kucakin C# Object Kullanımı iki değişikliğe ihtiyaç duyar. İlk olarak, oluşturucuyu her ay eklenecek isteğe bentlı bir misil bâtınerecek şekilde değsoruntirin:

Bu mimariya derece oluşturduğumuz tüm nesnelerin Heap kısmında olduğunu söylemiştik. Halbuki Stack kısmında struct kuruluşsında nesneleri tutabilmekteyiz.

Kullanıcıların doğru gün ve sayaç değerlerini girmelerini çıkarmak midein günah kontrolleri ve anlayışsız bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri kesinlikle gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

İsteğe rabıtlı minimumBalance bir parametre bağırsakermiş ikinci bir oluşturucu ilaveten mirlayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu tarafından meydana getirilen bütün eylemleri gerçekleştirir.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve yerine Interface kırtefsir. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diye bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *